Portal SPA8 dan SPA8i. Buat Semakan dan buat permohonan SPA8 dan SPA8i di sini Serta lihat kekosongan jawatan dalam SPA.

Breaking

Tuesday, 23 February 2016

Semakan Status Permohonan SPA8i Online

Semak Staus Permohonan SPA8i. Selepas membuat permohonan jawatan dalam sistem SPA8i, anda perlulah membuat semakan status permohonan anda. Adakah permohonan telah diterima, adakah terdapat panggilan temuduga, dan adakah anda berjaya dalam temuduga yang dijalankan.

Anda boleh membuat semakan status permohonan secara online.
semak status spa8i online

Semak Status Permohonan SPA8i Online

Anda boleh membuat semakan status permohonan dengan masuk ke laman web berikut:

Gunakan sama ada server 1 atau 2. Jika server satu gagal diakses, gunakan server 2. Selepas sampai ke antaramuka login, masukkan ID dan kata laluan anda. Kemudian, pergi ke menu tepi dan klik "semakan permohonan"

Selamat maju jaya.Semoga berjaya dalam memohon jawatan melalui portal SPA8i


24 comments:

  1. Wah...mudahnya guna panduan nii

    ReplyDelete
  2. Saya dpt surat temuduga rii..malangnya..hari ni interview tu..

    ReplyDelete
  3. Kalau tertulis..tiada urusan pengambilan setakat ini,..mksudnya xproses lagi atau mmg xdpt?boleh tahu..?

    ReplyDelete
  4. Kalau tertulis..tiada urusan pengambilan setakat ini,..mksudnya xproses lagi atau mmg xdpt?boleh tahu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pn nak tau jawapan utk soalan ni. Saya dah mohon dari bulan9 2016. Sampai skrg masih tiada urusan pengambilan.

      Delete
  5. Sy dpt surat tawaran kp41.. Syukur lah.. Slma ni sy hnya pnjual sayur d pasar..

    ReplyDelete
  6. Sy dpt surat tawaran kp41.. Syukur lah.. Slma ni sy hnya pnjual sayur d pasar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. surat tawaran tu maksudnya tawaran pelantikan @surat panghilan temuduga@surat panggilan ujian fizikal????gred kp41....bguslah...jawatan ap tu...share skit

      Delete
  7. kp41 utk jawtan ap??? dpt surat tawaran pelantikan ka?

    ReplyDelete
  8. kp 41 utk jawatan RELA kah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kp 41 kalo untuk jawatan pegawai pertahanan awam bole jadi PEGAWAI RELA atau PEGAWAI ANGKATAN PERTAHANAN AWAM sebab kedua2 jabatan ini menggunakan skim perkkhidmatan yang sama.

      Delete
  9. kp 41 bg jawatan pegawai pertahanan awam boleh jadi PEGAWAI RELA ataupn aPEGAWAI PERTAHANAN AWAM ..Bergantung kepada kekosongan jabatan sebab kedua2 jabatan ini menggunakan skim pekhidmatan yang sama.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Mcm mna nak tahu dpat kah tidak spa ni ?

    ReplyDelete
  13. BRAPE LAMA KENA TUNGGU?

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum..macamna kalau keluar status "tidak hadir temuduga" sedangkan sy ada hadiri temuduga tu..dan sy orang pertama juga yang di temuduga hari tersebut...mohon pencerahan...

    ReplyDelete
  15. Salam..saya mohon spa.saya mohon pegawai penjara KA19.melepasi syarat2 semasa tu apa?bila temuduga?mohon pencerahan!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam....biasanya kalo dia tulis mcm tu dlm msa terdekat akn dipanggil utk sesi ujian fizikal....pling cepat pon 2 minggu dri tarikh status tu kluar...sntiasa tgk email dan semak status permohonan terkini supaya tidk terlepas tarikh ujian fizikal tu nanti...pastikan nom fon dlm permohonan anda nom yg aktif...tkt terlepas pemberitahuan spa...kalau ad sebarang kemusykilan bole wsp sy ditalian 01129467909(pastikan anda perkenalkn diri dulu)...insyaallah sy kongsikn yg mna sy tau...

      Delete
  16. Pembukaan Semasa Tarikh Akhir 27 Ogos 2017
    Pegawai Penilaian Gred WA41 >>Jabatan Peniliaian Dan Perkhidmatan Harta
    Akauntan Gred WA41 >>Jabatan Akauntan Negara Malaysia
    See more at spa.gov.my/web/guest/iklan-peluang-kerjaya-dalam-perkhidmatan-a-10

    ReplyDelete
  17. Salam/ hi.nama saya izati.spa8 saya apply dari lepas ambil result spm lagi sampaila saya berumur 20 sekarang . Tiada sebarang panggilan, beratus ratus renew balik spa8 ni . Kadang kadang rasa putus asa, tapi kena kuatkan juga sbb saya sebagai pemuda malaysia . Ingin juga merasa kerja bahagian kerajaan ni .tidak kira kerja bahagian apa pun .kemana hala tuju saya . Allahu. Terima kasih.mintak maaf atas luahan saya

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. salam...sy lepasan sijil pembantu kesihatan awam...sy dh dpt surat setuju terima pelantikan tapi sy tolak sbb dh dpt kerja lain..boleh sy tahu apa2 tindakan yg boleh dikenakan pada sy sbb dh langgar kontrak?

    ReplyDelete