Semakan Status Permohonan SPA8i Online

Semak Staus Permohonan SPA8i. Selepas membuat permohonan jawatan dalam sistem SPA8i, anda perlulah membuat semakan status permohonan anda. Adakah permohonan telah diterima, adakah terdapat panggilan temuduga, dan adakah anda berjaya dalam temuduga yang dijalankan.

Anda boleh membuat semakan status permohonan secara online.
semak status spa8i online

Semak Status Permohonan SPA8i Online

Anda boleh membuat semakan status permohonan dengan masuk ke laman web berikut:

Gunakan sama ada server 1 atau 2. Jika server satu gagal diakses, gunakan server 2. Selepas sampai ke antaramuka login, masukkan ID dan kata laluan anda. Kemudian, pergi ke menu tepi dan klik "semakan permohonan"

Selamat maju jaya.Semoga berjaya dalam memohon jawatan melalui portal SPA8i


{ 22 comments.. read them below or add one }

umi adam faris umi adam faris 4 March 2016 at 10:44
Wah...mudahnya guna panduan nii
NOR SHEEDA FARIDAH ABU HASSAN NOR SHEEDA FARIDAH ABU HASSAN 6 September 2016 at 21:20
Saya dpt surat temuduga rii..malangnya..hari ni interview tu..
AZAZ 16 January 2017 at 23:33
Kalau tertulis..tiada urusan pengambilan setakat ini,..mksudnya xproses lagi atau mmg xdpt?boleh tahu..?
AZAZ 16 January 2017 at 23:37
Kalau tertulis..tiada urusan pengambilan setakat ini,..mksudnya xproses lagi atau mmg xdpt?boleh tahu..?
Ain Najiehah Ain Najiehah 21 January 2017 at 11:36
Saya pn nak tau jawapan utk soalan ni. Saya dah mohon dari bulan9 2016. Sampai skrg masih tiada urusan pengambilan.
Radi Sufi Radi Sufi 30 January 2017 at 07:05
Sy dpt surat tawaran kp41.. Syukur lah.. Slma ni sy hnya pnjual sayur d pasar..
Radi Sufi Radi Sufi 30 January 2017 at 07:06
Sy dpt surat tawaran kp41.. Syukur lah.. Slma ni sy hnya pnjual sayur d pasar..
kecikshahrulz kecikshahrulz 16 February 2017 at 13:02
surat tawaran tu maksudnya tawaran pelantikan @surat panghilan temuduga@surat panggilan ujian fizikal????gred kp41....bguslah...jawatan ap tu...share skit
kecikshahrulz kecikshahrulz 16 February 2017 at 13:07
kp41 utk jawtan ap??? dpt surat tawaran pelantikan ka?
AnonymousAnonymous 22 February 2017 at 02:29
kp 41 utk jawatan RELA kah?
kecikshahrulz kecikshahrulz 22 February 2017 at 08:03
kp 41 kalo untuk jawatan pegawai pertahanan awam bole jadi PEGAWAI RELA atau PEGAWAI ANGKATAN PERTAHANAN AWAM sebab kedua2 jabatan ini menggunakan skim perkkhidmatan yang sama.
kecikshahrulz kecikshahrulz 22 February 2017 at 08:08
kp 41 bg jawatan pegawai pertahanan awam boleh jadi PEGAWAI RELA ataupn aPEGAWAI PERTAHANAN AWAM ..Bergantung kepada kekosongan jabatan sebab kedua2 jabatan ini menggunakan skim pekhidmatan yang sama.
hannah lovelia hannah lovelia 22 February 2017 at 08:19
This comment has been removed by the author.
kecikshahrulz kecikshahrulz 22 February 2017 at 10:39
This comment has been removed by the author.
Unknown Unknown 1 April 2017 at 19:25
Mcm mna nak tahu dpat kah tidak spa ni ?
AnonymousAnonymous 2 June 2017 at 09:32
Assalamualaikum..macamna kalau keluar status "tidak hadir temuduga" sedangkan sy ada hadiri temuduga tu..dan sy orang pertama juga yang di temuduga hari tersebut...mohon pencerahan...
bar barakuba bar barakuba 25 July 2017 at 14:41
Salam..saya mohon spa.saya mohon pegawai penjara KA19.melepasi syarat2 semasa tu apa?bila temuduga?mohon pencerahan!!!
kecikshahrulz kecikshahrulz 27 July 2017 at 01:48
waalaikumsalam....biasanya kalo dia tulis mcm tu dlm msa terdekat akn dipanggil utk sesi ujian fizikal....pling cepat pon 2 minggu dri tarikh status tu kluar...sntiasa tgk email dan semak status permohonan terkini supaya tidk terlepas tarikh ujian fizikal tu nanti...pastikan nom fon dlm permohonan anda nom yg aktif...tkt terlepas pemberitahuan spa...kalau ad sebarang kemusykilan bole wsp sy ditalian 01129467909(pastikan anda perkenalkn diri dulu)...insyaallah sy kongsikn yg mna sy tau...
Idris Idris 26 August 2017 at 17:21
Pembukaan Semasa Tarikh Akhir 27 Ogos 2017
Pegawai Penilaian Gred WA41 >>Jabatan Peniliaian Dan Perkhidmatan Harta
Akauntan Gred WA41 >>Jabatan Akauntan Negara Malaysia
See more at spa.gov.my/web/guest/iklan-peluang-kerjaya-dalam-perkhidmatan-a-10
Nur Izzatie Farhana Nur Izzatie Farhana 12 November 2017 at 15:38
Salam/ hi.nama saya izati.spa8 saya apply dari lepas ambil result spm lagi sampaila saya berumur 20 sekarang . Tiada sebarang panggilan, beratus ratus renew balik spa8 ni . Kadang kadang rasa putus asa, tapi kena kuatkan juga sbb saya sebagai pemuda malaysia . Ingin juga merasa kerja bahagian kerajaan ni .tidak kira kerja bahagian apa pun .kemana hala tuju saya . Allahu. Terima kasih.mintak maaf atas luahan saya